JAMES BLUNT na Slovensku: Koncerty vo svete boli prípravou na Bratislavu
PREHRAŤ

JAMES BLUNT na Slovensku: Koncerty vo svete boli prípravou na Bratislavu

Jeden z najúspešnejších popových spevákov súčasnosti James Blunt vystúpil v rámci svetového turné The Afterlove Tour v Bratislave.

Bratislava 11. mája (TABLET.TV) –"Prešiel som celý svet, aby som vám predviedol, čo dokážem. Pre mňa, a myslím to vážne, je veľkým potešením byť naspäť na Slovensku v Bratislave, v tomto krásnom meste," povedal v úvode svojho vystúpenia.

Spevák počas svojej takmer dvojhodinovej šou zaspieval tie najznámejšie hity, ktoré ho ešte v roku 2005 vystrelili na vrcholy svetových hudobných rebríčkov. Okrem nich zaspieval aj skladby menej známe. Na pódiu s veľkou LED stenou s plochou takmer 60 štvorcových metrov sa sprevádzal sám na viacerých hudobných nástrojoch v spoločnosti ďalších kapelníkov.

"Od júna minulého roka sme štyri mesiace koncertovali v Amerike. Boli sme tiež v Austrálii a tiež sme precestovali takmer celú Európu či Áziu - a tieto všetky koncerty boli len prípravou na vás, Slováci," prihovoril sa divákom.

Bývalý dôstojník britskej armády James Blunt, rodený ako James Hillier Blount, aj po skúsenostiach v jednotke NATO v kosovskej Prištine odišiel v roku 2003 z armády a namieril si to priamo do Los Angeles, aby sa venoval výlučne len hudbe. V októbri 2004 vydal debutový album Back To Bedlam, na ktorom boli hity You're Beautiful a Goodbye My Lover. Jeho predaj prekročil 11 miliónov nosičov. V septembri 2007 vydal druhý album All The Lost Souls s hitmi 1973, Same Mistake či Carry You Home, v novembri 2010 tretí s názvom Some Kind Of Trouble. V októbri 2013 vyšiel jeho štvrtý album Moon Landing a v marci 2017 piata štúdiovka The Afterlove. Pilotný singel Love Me Better vydal už v januári 2017. Za svoje skladby získal už päť nominácií na cenu Grammy, ani jednu z nich však zatiaľ nepremenil na sošku gramofónika.

V Bratislave James Blunt koncertoval už dvakrát, 26. októbra 2008 a 28. októbra 2014.