Pod troskami domov našli po záplavách v Japonsku ďalšie obete, ich počet je viac ako 200
PREHRAŤ

Pod troskami domov našli po záplavách v Japonsku ďalšie obete, ich počet je viac ako 200

Prívalová voda so sebou zobrala viaceré domy, mnohé z nich zrovnala so zemou.

Hirošima 12. júla (TABLET.TV) – Počet obetí v súvislosti so záplavami a zosuvmi pôdy na západe Japonska stále rastie. Tamojšie úrady potvrdili, že veľká voda si vyžiadala doposiaľ už viac ako 200 obetí. V krajine už začali veľké upratovanie po škodách, ktoré prírodný živel spôsobil a práve pri ňom postupne nachádzajú nezvestných, ktorí už ale nie sú nažive. Informovala o tom agentúra AP.

 

"Je ešte stále veľmi veľa ľudí, ktorí sú nezvestní, avšak všetci, ktorí po nich pátrajú robia maximum," uviedol japonský premiér Šinzó Abe počas návštevy evakuačného centra v Hirošime.

 

Na hľadaní nezvestných, či už pod troskami domov alebo kdekoľvek, sa podieľa viac ako desaťtisíc záchranárov aj dobrovoľníkov. Spoločne prehľadávajú trosky, či pod nimi nie je niekto uviaznutý.

 

Prívalová voda so sebou zobrala viaceré domy, mnohé z nich zrovnala so zemou. Cesty a koľajnice, najmä vo Fukušime, sú poškodené. Komplikuje sa tak potravinová pomoc v ťažko postihnutých oblastiach.

 

V dočasných evakuačných centrách je viac ako 7-tisíc ľudí, ktorí sa po intenzívnych dažďoch, ktoré prekvapili ešte minulý týždeň vo štvrtok, nemajú kam vrátiť.