HRABKO a HRABINA: Kiska sa pripravil o druhú šancu tým, že sa vyhranil
PREHRAŤ

HRABKO a HRABINA: Kiska sa pripravil o druhú šancu tým, že sa vyhranil

Koaličné aj opozičné strany robia chybu v tom, že do prvého kola prezidentských volieb nehľadajú spojenectvá, zhodli sa v TABLET.TV publicista J. Hrabko a politológ J. Hrabina.

Bratislava 3. júna (Teraz.sk) – Aktuálny prezident Andrej Kiska vystupoval v predvolebnej kampani ako inkluzívny a nadstranícky kandidát, angažujúci sa v charite, a vďaka tomu získaval hlasy od opozičných voličov, ale napríklad aj voličov SNS. O šancu zopakovať to aj v nadchádzajúcich prezidentských voľbách sa pripravil tým, že sa po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej jednoznačne vyhranil a postavil na stranu opozície. V diskusii publicistom Jurajom Hrabkom to v TABLET.TV povedal politológ Jozef Hrabina.

„Postavenie sa do čela opozície ho podľa mňa stálo boj o prezidentské kreslo v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. Podľa mňa si veľmi dobre zrátal, že tentokrát to bude buď veľmi tesné alebo na kreslo prezidenta nebude mať vôbec. A svoj vplyv chce presunúť do parlamentnej politiky,“ povedal Hrabina.

S Hrabkom sa zhodli, že koaličné aj opozičné strany robia chybu, keď sa pred prvým kolom prezidentských volieb nesnažia vytvárať spojenectvá, ale každá chce ísť s vlastným kandidátom. „Zdá sa mi, že strany príliš špekulujú a nakoniec to môže skončiť podobnou dvojicou, akú sme mali v roku 2004. Celá spoločnosť bola vtedy nastavená na to, že Eduard Kukan má druhé kolo isté. Nemal,“ upozornil Hrabko.

 

Viac si prečítajte TU