HRABKO o preferenciách: SaS sa priblížila k Smeru, ale sama nestúpla
PREHRAŤ

HRABKO o preferenciách: SaS sa priblížila k Smeru, ale sama nestúpla

Nestačí len chytiť vraha Jána Kuciaka, ale treba aj dôveryhodne preukázať, že je to naozaj on, kto zabíjal, povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 5. mája (Teraz.sk) – Podľa aprílového prieskumu preferencií politických strán agentúry Focus by voľby vyhral Smer-SD (20,5 percenta) pred SaS (13,2) a SNS s 10,1 percentami. „Smer sa udržal tesne nad dvadsať percentnou hranicou a stále má bezpečný náskok pred druhým v poradí, SaS. Ale ten rozdiel už nie je taký priepastný, ako bol. A je taký preto, že klesol Smer, nie preto, že by stúpla SaS,“ komentoval výsledky prieskumu v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Pokles Smeru – SD, ktorému ešte v januári nameral Focus viac ako 25 percent, bol podľa Hrabka spôsobený vraždou Jána Kuciaka a jeho partnerky, ale aj následnými udalosťami, výmenou vlády, ale aj zverejnením viacerých káuz, o ktorých zavraždený novinár písal. Stabilizácia najsilnejšej vládnej strany na dvadsiatich percentách podľa neho znamená, že pre jej aktuálnych voličov sú dôležitejšie sociálne aktivity Smeru-SD, ako zverejnené kauzy.

„Čítam to tak, že na Slovensku je pätina ľudí, ktorých Smer dokáže zasiahnuť svojou sociálno – ekonomickou politikou. A ľudia si ešte pamätajú, ako skončila vláda Ivety Radičovej,“ povedal Hrabko.

Ohlásená komunikačná ofenzíva Smeru – SD podľa neho môže, ale aj nemusí tejto strane priniesť späť časť stratených percent. „Podľa mňa záleží na ostatných stranách, či to dovolia. Nedá sa len povedať, že teraz zahájime komunikačnú ofenzívu a percentá pôjdu hore. Rozhodovať bude reálna politika, ku ktorej, samozrejme, patrí aj komunikácia,“ poznamenal.

Viac čítajte tu.