HRABKO: Bugár sa negatívnych článkov nebojí, zažil ich už veľa
PREHRAŤ

HRABKO: Bugár sa negatívnych článkov nebojí, zažil ich už veľa

Ak by sa Andrej Kiska predsa len rozhodol kandidovať na post prezidenta znovu, v dnešnej konkurencii by mal šancu, povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 29. septembra (Teraz.sk) – Diskreditačné mediálne kampane sú súčasťou akýchkoľvek volieb prezidenta a ak ich potenciálni koaliční prezidentskí kandidáti nepociťujú už teraz, určite sa s nimi stretnú po oficiálnej registrácii svojej kandidatúry. „Ak ten pohon nie je, tak podľa môjho názoru bude. Hneď po oficiálnom zaregistrovaní kandidatúry. Ale s tým musí počítať každá verejne činná osoba,“ povedal v TABLET.TV na margo neochoty koaličných predstaviteľov potvrdiť svoje prezidentské ambície publicista Juraj Hrabko.

Z jedenástich potenciálnych kandidátov, ktorých volebné preferencie zverejnila agentúra AKO začiatkom septembra, má šesť blízko k opozičným stranám, dvaja (Eduard Chmelár a Štefan Harabin), sa nedajú priradiť k nikomu a z troch koaličných zatiaľ kandidatúru potvrdil iba Béla Bugár (Most – Híd). „Ten prieskum nepovažujem za relevantný. Ak by tam napríklad zahrnuli Ivetu Radičovú alebo Ivana Gašparoviča prieskum by vyhodil úplne iné poradie. Dávať do prieskumu ľudí, ktorí nepotvrdili svoju kandidatúru, podľa môjho názoru nemá žiadny zmysel,“ upozornil Hrabko.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý v prieskume skončil na druhom mieste, totiž už poprel, že sa mieni o funkciu uchádzať. Za vhodného kandidáta by považoval svojho straníckeho kolegu Miroslava Lajčáka, ktorý však úmysel kandidovať tiež poprel. Štvrtý v poradí, Andrej Danko, chcel pôvodne nominovať ženu. Neskôr v TABLET.TV uviedol, že to môže byť aj inak, keďže potenciálne kandidátky sa obávajú negatívnej medializácie. Svoju vlastnú kandidatúru zatiaľ nepotvrdil, už dnes však vyhlasuje, že proti nemu niektoré médiá účelovo útočia. 

Viac čítajte tu.