HRABKO: Opozícia hrá Čierneho Petra o to, kto pokazil spájanie
PREHRAŤ

HRABKO: Opozícia hrá Čierneho Petra o to, kto pokazil spájanie

Obvinenie Jaroslava Naďa môže OĽaNO politicky pomôcť, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 21. novembra (TASR) – Rokovanie o zjednotení šiestich subjektov do Bloku zmeny, ktorý navrhla strana Za ľudí Andreja Kisku, je možné považovať skôr za politickú hru o to, komu ostane Čierny Peter viny za neúspech pri spájaní opozície. V diskusii na Tablet.tv to 20. novembra povedal publicista Juraj Hrabko.

Upozornil, že už v čase, keď strana Za ľudí Blok zmeny ponúkala, nebol reálny, keďže na stole ležalo rozhodnutie KDH ísť do volieb samostatne. „Zo strany Za ľudí je to iba vyviňovanie sa, aby jej nezostal v rukách Čierny Peter,“ povedal Hrabko na margo možnosti vzniku spoločného zoskupenia šiestich strán, teda Za ľudí, Progresívneho Slovenska, SPOLU, SaS, OĽaNO a KDH.

O deň neskôr (21.11.) koalícia Progresívne Slovensko/SPOLU informovala, že rokovania, vrátane rozhovorov o možnosti menšieho zoskupenia, päťkoalície či štvorkoalície, stroskotali. Jednotlivé opozičné subjekty teda budú kandidovať samostatne.

OĽaNO, ale najmä SaS v poslednom čase nové politické strany prebrali časť voličov a podľa preferencií im hrozí, že do parlamentu nepostúpia. „Strany nemajú nijako vyárendované, že im nevznikne konkurencia. Existuje tu pluralita strán. SaS a OĽaNO mali štyri roky na to, aby budovali a rozširovali svoju voličskú základňu. Nemali žiadnu zodpovednosť za vládnutie, mali priestor na robenie vlastnej politiky,“ povedal Hrabko.

Viac čítajte tu.