HRABKO: Pellegriniho a Ficovi ľudia sa po voľbách môžu preskupiť
PREHRAŤ

HRABKO: Pellegriniho a Ficovi ľudia sa po voľbách môžu preskupiť

Opozičné strany si neúspešnými rokovaniami o predvolebných koalíciách pokazili začiatok kampane, ale to sa dá časom napraviť, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 29. novembra (Teraz.sk) – Hodnotu politických špekulácií o tom, ktorí ľudia na kandidátnej listine Smeru-SD sú blízki Petrovi Pellegrinimu a ktorí Robertovi Ficovi, podľa publicistu Juraja Hrabka netreba preceňovať. „Ak by som mal politický rentgen, aby som to videl, aj tak by to platilo iba dnes, po voľbách môže byť všetko inak,“ povedal Hrabko v diskusii na Tablet.tv.

Keďže jedenástkou na kandidátnej listine je Ľuboš Blaha, ktorý sa hlási skôr k predsedovi strany, je podľa neho možné, že šéf Úradu vlády Matúš Šutaj Eštok na desiatej pozícii by mohol mať bližšie k premiérovi. „Doteraz to bola pre mňa neznáma osoba. Tam podľa mňa muselo prísť k nejakej dohode medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim,“ poznamenal Hrabko.

Podstatné však podľa neho je, že napriek viditeľným rozporom medzi niektorým krokmi a názormi premiéra a predsedu strany, k vytvoreniu kandidátnej listiny dokázali prísť za zatvorenými dverami a konsenzuálne. „Je to známka straníckej pragmatickosti. Pre Smer je výhodnejšie, keď je volebným lídrom Peter Pellegrini. Nestihol toho v politike ešte veľa pokaziť, má iný slovník a iné politické vystupovanie ako Robert Fico. Voliči Smeru si môžu vybrať a po voľbách sa uvidí, koľko kto dostal preferenčných hlasov,“ povedal Hrabko.

Viac čítajte tu.