HRABKO o KALAVSKEJ: Demisia sa neponúka, ale podáva
PREHRAŤ

HRABKO o KALAVSKEJ: Demisia sa neponúka, ale podáva

Z politického hľadiska je dobre, že bol rozpočet schválený, je to vždy lepšie, ako by sme mali byť v rozpočtovom provizóriu, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 6. decembra (Teraz.sk) – Ponuka demisie zo strany ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nom. Smer-SD) bola podľa publicistu Juraja Hrabka len politickým gestom nesúhlasu so stiahnutím zdravotníckej reformy z parlamentu. „Demisia sa neponúka ale podáva, ak je myslená vážne. A podáva sa prezidentovi a nie predsedovi vlády,“ upozornil v diskusii na Tablet.tv Hrabko.

Stiahnutie vládneho návrhu z rokovania parlamentu podľa Hrabka znamená v tomto volebnom období koniec snáh o presadenie stratifikácie nemocníc. „Ministerka túto situáciu politicky nezvládla a minister je v prvom rade politik. Ak je odborník, je to dobre, ale v prvom rade musí vedieť robiť politické kroky,“ povedal.

„Zo strany Smeru-SD nebola ochota takéto niečo podporiť a skutočne by to bolo zneužiteľné v predvolebnej kampani,“ tvrdí Hrabko. „Ak sa majú niektoré nemocnice rušiť a aj s tým stratifikácia počíta, aj keď sa často tvrdí opak, je treba takéto reformné kroky urobiť na začiatku volebného obdobia. Aby bolo možné v priebehu volebného obdobia opraviť chyby a doladiť reformu,“ dodal.

Viac čítajte tu.