HRABKO o 2. polroku: Threema potvrdila, čo sme predtým iba tušili
PREHRAŤ

HRABKO o 2. polroku: Threema potvrdila, čo sme predtým iba tušili

V týchto voľbách je príliš veľa strán pri päťpercentnej hranici, môže a nemusí sa im to vydariť, povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 28. decembra (Teraz.sk) - Už v lete 2019 sa v médiách začali objavovať informácie z mobilnej aplikácie Threema podnikateľa Mariana K., obvineného zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti, ale aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. "Vnímal som to ako potvrdenie toho, čo sme dovtedy potvrdené nemali. Ale všetci vieme, aká je situácia v krajine. Teraz začalo vychádzať najavo to, čo sme dovtedy mohli iba tušiť," reagoval publicista Juraj Hrabko v Tablet.tv na medializované informácie o úzkych vzťahoch podnikateľa s niektorými sudcami či prokurátormi.

Zverejnená konverzácia vyvolala podozrenia, že sa podnikateľ Marian K. snažil ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní a dokonca súdne procesy.

Vláda preto pripravila legislatívne zmeny, ktoré okrem iného umožňujú jednoduchšie pozastavenie výkonu funkcie sudcu alebo prokurátora. Hrabko však s nimi spokojný nie je. "Nemyslím si, že by išlo o systémový krok. Bolo to schválené iba preto, že sľúbili niečo také pripraviť. Jediné pozitívum je, že hlasovanie Súdnej rady bude verejné. Ale mne osobne to nestačí," povedal.

Viac čítajte tu.