HRABKO O KAMPANI: Mečiar mal Dzurindu, Dzurinda Fica. Fico nemá nikoho
PREHRAŤ

HRABKO O KAMPANI: Mečiar mal Dzurindu, Dzurinda Fica. Fico nemá nikoho

VEĽKÁ ANALÝZA PREDVOLEBNÝCH KAMPANÍ. Publicista Juraj Hrabko v TABLET.TV hodnotí predvolebné postupy jednotlivých strán.

Bratislava 8. februára (Teraz.sk) – Dominantní slovenskí politickí lídri minulosti mali podľa publicistu Juraja Hrabka zvyčajne svojho pandanta, ktorý proti nim bojoval a po čase ich pri moci vystriedal. „Tak ako mal Vladimír Mečiar Mikuláša Dzurindu, tak mal Mikuláš Dzurinda Roberta Fica a platí, že Robert Fico nemá nikoho. Aspoň ja nejakého jedného hlavného vyzývateľa na politickej scéne nevidím,“ povedal Hrabko v Tablet.tv pri hodnotení aktuálnej predvolebnej kampane.

„Každý gazda vám povie, že priveľa kohútov na dvore nerobí dobre. Jednoducho neexistuje žiadna zmysluplná alternatíva k tejto vláde,“ tvrdí Hrabko. Dodal, že chýba aj jasná predstava politických hráčov o variantoch povolebného vývoja. „Nepamätám si voľby, v ktorých by sa už pred ich konaním tak často skloňoval výraz ´predčasné voľby´, alebo úradnícka vláda,“ upozornil Hrabko.

Napríklad v susednom Rakúsku mohla po niekoľkých mesiacoch rokovaní vzniknúť vláda z dvoch hodnotovo úplne odlišných subjektov, Rakúskej ľudovej strany a strany Zelených. Na Slovensku by bolo niečo podobné problematickejšie, keďže sa príliš veľa subjektov už pred voľbami široko zaviazalo neísť do vlády so svojimi oponentami. „Jedna vec sú predvolebné sľuby a druhé povolebná realita. Ale je pravda, že rakúski politici vážia svoje slová, kdežto naši vôbec,“ poznamenal Hrabko.

Viac čítajte tu.