HRABKO o EPIDÉMII: Pellegrini a Matovič majú rešpektovať svoje pozície
PREHRAŤ

HRABKO o EPIDÉMII: Pellegrini a Matovič majú rešpektovať svoje pozície

Myslím si, že rezort financií by mal patriť premiérskej strane a rovnako si myslím, že by jej malo patriť aj zdravotníctvo a školstvo, povedal v Tablet.tv Juraj Hrabko.

Bratislava 14. marca (Teraz.sk) – Od dosluhujúceho predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) a nastupujúceho víťaza volieb Igora Matoviča (OĽaNO) by sme realisticky nemuseli očakávať ani tak spoluprácu pri riešení epidémie koronavírusu, ako skôr to, že si budú navzájom rešpektovať svoje aktuálne pozície. V reakcii na slovné prestrelky oboch politikov to v piatok (13.3.) predpoludním v Tablet.tv povedal publicista Juraj Hrabko.

„Vláda je vždy iba jedna. Teraz vládne kabinet Petra Pellegriniho, Igor Matovič zatiaľ nie je ani designovaný premiér. Je iba poverený rokovaniami o zostavení vlády,“ upozornil Hrabko. „Z tohto pohľadu na rokovaní krízového štábu ešte nemal čo robiť. Z môjho pohľadu by mal teraz konať Peter Pellegrini a Igor Matovič by mal mlčať. Otočí sa to, keď vládu preberie Igor Matovič,“ dodal.

Keď preklenieme akútnu krízu spôsobenú šírením nového koronavírusu, bude podľa Hrabka čas analyzovať, ktoré opatrenia sa osvedčili a ktoré nezabrali alebo prišli príliš neskoro. „A myslím si, že niektoré orgány štátu zlyhali v tom, že na nákup niektorých tovarov je už teraz neskoro,“ poznamenal s tým, že o reálnosti hrozby zodpovední vedeli už dva mesiace. „Keď ten vírus pominie, bude treba všetko prekopať, aby sme boli na ten ďalší omnoho lepšie pripravení,“ zdôraznil Hrabko.

Viac čítajte tu