HRABKO: Nasadenie Matoviča v boji proti koronavírusu je enormné
PREHRAŤ

HRABKO: Nasadenie Matoviča v boji proti koronavírusu je enormné

Pri riešení koronavírusovej krízy nie je podstatná rétorika politikov, ale to, že Pellegriho kabinet prijal prvé opatrenia rýchlo a že ich Matovičova vláda dokázala ešte rozšíriť, povedal J. Hrabko.

Bratislava 28. marca (Teraz.sk) – Osobné nasadenie nového premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) pri menežovaní opatrení proti koronavírusovej kríze, aj pri informovaní verejnosti, je enormné, porovnateľné, alebo ešte prevyšujúce tempo jeho predchodcu Petra Pellegriniho (Smer-SD). V diskusii na Tablet.tv to uviedol publicista Juraj Hrabko.

„Treba oceniť premiéra Matoviča, jeho nasadenosť,“ povedal. Za správne považuje aj to, že nová vláda výrazne rozšírila opatrenia, ktoré prijal Pellegriniho kabinet. „Všetky tie opatrenia sú dôležité. Povinnosť nosiť rúško, rozhodnutie o zatvorení obchodov v nedeľu, tí ľudia sú tam pod enormným náporom. Som rád, že je vyčlenený čas na nákup pre dôchodcov. Nie sú to žiadne prevratné novinky, podobné platia aj v iných krajinách,“ poznamenal Hrabko.

„Vyrušil ma len výrok o meraní teploty pred vstupmi do obchodov, úradov a inštitúcií, keď k dispozícii nie sú teplomery. Je to v tejto chvíli nerealizovateľné,“ dodal. „Ja by som existujúce opatrenia ešte sprísnil. Ale treba dúfať, že to v princípe robia dobre a myslím si, že to aj dobre robia. Vo väčšine prípadov,“ tvrdí Hrabko.

Pri riešení koronavírusovej krízy podľa neho nie je podstatná rétorika politikov, ale to, že Pellegriho kabinet prijal prvé opatrenia rýchlo a že ich Matovičova vláda dokázala ešte rozšíriť. Na otázku, prečo sa Igor Matovič snaží verbálne zdôrazniť diskontinuitu svojich a Pellegriniho krokov, Hrabko odpovedal, že jednak to má „v DNA“ a jednak je to pri výmene vlády obvyklý postup. „Pri striedaní mocí to vždy bolo tak, že nastupujúca vláda hľadala a nachádzala chyby tej predchádzajúcej,“ pripomenul.

Viac čítajte tu.