HRABKO: Premiér priveľa rozpráva a málo verí svojim spolupracovníkom
PREHRAŤ

HRABKO: Premiér priveľa rozpráva a málo verí svojim spolupracovníkom

Pamätám si výrok R. Fica, keď povedal, že SaS sa musela zblázniť, keď navrhla na post podpredsedu parlamentu pána Galka, źe ho v žiadnom prípade voliť nebude, reagoval Hrabko na nezvolenie Ľ. Blahu.

Bratislava 3. apríla (Teraz.sk) – Od predsedu vlády ľudia neočakávajú, že bude pred kamerami rozoberať rôzne možnosti a úvahy o tom, ako by sa teoreticky mohla situácia riešiť, to majú robiť experti z jednotlivých rezortov. Od premiéra sa očakáva, že bude ľudí informovať o dôležitých politických rozhodnutiach. V diskusii na Tablet.tv to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Premiér Matovič má naozaj enormné nasadenie, ale nie efektívne. Nechcem ho v tejto chvíli veľmi kritizovať, ale mal by sa viac spoľahnúť na svojich spolupracovníkov. Nemôže robiť päť tlačoviek denne a na každej dve hodiny rozprávať. Od toho, čo vie, až po to, čo nevie a medzitým o tom, že to môže byť tak, alebo aj inak,“ povedal Hrabko.

Členovia súčasnej vlády, nie iba premiér, podľa Hrabka často prichádzajú na verejnosť s „nedovarenými“ riešeniami, ktoré sa potom korigujú až v závislosti od reakcií verejnosti.

„Muchy treba vychytať, niečo naozaj prinesie prax, ale niečo by mohla priniesť aj rozvážna odborná diskusia ešte pred politickým rozhodnutím,“ povedal na margo iniciatívy ministra školstva Gröhlinga sprístupniť školské jedálne na varenie pre dôchodcov. V aktuálnej podobe, teda ako možnosť pre samosprávy nechať pripraviť jedlo, ktoré sa bude rozvážať, je podľa Hrabka iniciatíva už pozitívna, jej pôvodne komunikovaná podoba však mala nedostatky.

Viac čítajte tu.