HRABKO: Odporúčanie necestovať počas sviatkov by nestačilo
PREHRAŤ

HRABKO: Odporúčanie necestovať počas sviatkov by nestačilo

Štát podľa Hrabka nebol na takúto krízu vôbec pripravený a vďaka prísnym opatreniam získava čas.

Bratislava 9. apríla (Teraz.sk) – Ak sa mnohí ľudia pokúsili obísť zákaz cestovania počas veľkonočných sviatkov napriek hroziacim sankciám, iba slovné odporúčanie bez sankcií by ich ignorovalo ešte omnoho viac. V diskusii na Tablet.tv to v stredu (9.4.) doobeda povedal publicista Juraj Hrabko.

„Opatrenia na veľkonočné sviatky sú primerané. Viacerí hovoria, že by to stačilo vo forme odporúčaní. Expremiér Peter Pellegrini (Smer-SD), samozrejme, môže mať ten názor, ale ľudia často nedajú na odporúčania,“ povedal Hrabko. „Ak vám visí nad hlavou hrozba pokuty, predsa len si to viac rozmyslíte. Nie je to žiadny zákaz vychádzania, len zákaz prechádzania z okresu do okresu,“ dodal.

Debata prebiehala ešte v čase pred vznikom problému s kolónami na hraniciach okresov. Hrabko vtedy v Tablet.tv upozornil, že bezpečnostné zložky na Slovensku s riešením podobných situácií nemajú skúsenosti. „Môže sa to zdať prehnané a môže to tak aj byť, ale aj bezpečnostné zložky, polícia a vojaci, si potrebujú niektoré veci nacvičiť a to sa dá práve teraz,“ povedal.

Viac čítajte tu.