HRABKO: Príklad z Myjavy ukázal, že slivovicou sa COVID poraziť nedá
PREHRAŤ

HRABKO: Príklad z Myjavy ukázal, že slivovicou sa COVID poraziť nedá

Veronika Remišová ukázala politickú slabosť, keď ustúpila napriek tomu, že má podporu niektorých regionálnych organizácií, aj otca – zakladateľa strany, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 29. júla (Teraz.sk) - Epidémiu nového koronavírusu nemá zmysel deliť na prvú, druhú, či ďalšie vlny, vírus tu jednoducho stále je a kvantita nakazených podľa publicistu Juraja Hrabka stúpa alebo klesá podľa toho, nakoľko účinné sú opatrenia na obmedzenie jeho šírenia. „Príklad z Myjavy jasne ukázal, že slivovicou sa COVID-19 poraziť nedá. Čítal som štatistiku, podľa ktorej je až 60 percent nositeľov víru bez príznakov a roznášajú ho bez toho, že by o tom vedeli. V tom je ten vírus zákernejší ako chrípka,“ povedal Hrabko v diskusii na Tablet.tv.

V Myjave stúpa počet nakazených novým koronavírusom, ktorý sa rozšíril po rodinnej oslave v neďalekej obci Poriadie. "V súvislosti s epidémiou, ktorá v okrese vznikla, máme už 22 pozitívnych prípadov, ktoré sú aj mimo okresu Myjava, a niekoľko desiatok kontaktov týchto prípadov, ktoré sa ďalej došetrujú," uviedla 28. júla pre TASR riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Ľudmila Bučková.

„Príklad z Myjavy ukázal, ktoré veci nám nepomáhajú – rôzne festivaly, oslavy, proste tam, kde je veľké zhromaždenie ľudí z rôznych končín sveta,“ konštatuje Hrabko. Na rodinnú oslavu priniesol podľa medializovaných informácií nákazu človek pozitívny na COVID-19 z Českej republiky. „Bolo jasné, že ľudia v lete poľavia v opatrnosti a najmä, nielen svet, ale aj Európa sa rozcestuje. V tom je najväčšie riziko aj pre Slovensko,“ reagoval Hrabko.

Viac čítajte tu.