HRABKO: Odbory a zamestnávatelia sa na minimálnej mzde nezhodli nikdy
PREHRAŤ

HRABKO: Odbory a zamestnávatelia sa na minimálnej mzde nezhodli nikdy

Najrelevantnejší údaj podľa mňa nie je počet pozitívne testovaných, ale počet vážne chorých, odkázaných povedzme na pľúcnu ventiláciu, povedal v Tablet.tv publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 29. augusta (Teraz.sk) – Skutočnosť, že na rokovaní tripartity nedošlo ohľadom minimálnej mzdy k dohode medzi odborármi a zamestnávateľmi a napokon rozhoduje vláda, nie je nič výnimočné, naopak, ak by k dohode došlo, bolo by to po prvý krát v slovenskej histórii. Týmito slovami reagoval na konfliktný koniec rokovaní tripartity v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) rokovania v pondelok 24. augusta predčasne opustila s odôvodnením, že minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) počas rokovania tripartity individuálne rokoval so zástupcami zamestnávateľov. Krajniak odchod odborárov z rokovania tripartity zasa komentoval tým, že sa nenechá vydierať niekým, kto od začiatku nechcel vyjednávať a trval na svojom návrhu.

„Uvidíme časom, aký význam má tento konflikt. Ale ani Konfederácia odborových zväzov už nie je to, čo bývala v začiatkoch. Nemá už takú veľkú silu. Neviem, aký majú pripravený „plán B“. Lebo ak urobíte takýto krok, musíte mať takýto plán urobený,“ reagoval Hrabko.

Viac čítajte tu.