MIHÁL: O migrantoch si myslím v zásade to, čo Sulík. Ale trápi ma iné
PREHRAŤ

MIHÁL: O migrantoch si myslím v zásade to, čo Sulík. Ale trápi ma iné

Chcem sa dožiť toho, aby sme po niektorých voľbách postavili takú vládu, ktorá bude mať ako prvý bod svojho programu reálny boj proti korupcii, povedal v TABLET.TV J.Mihál.

Bratislava 7. marca (Teraz.sk) – Dôvodom, prečo sa politické cesty predsedu SaS Richarda Sulíka a dnes už nezávislého poslanca Jozefa Mihála rozišli, nie sú diametrálne odlišné názory na migračný problém, ale skôr otázka komunikačných priorít. „V zásade zastávam rovnakú pozíciu, ako Richard Sulík. Nie som zástanca vítania, či dokonca pozývania migrantov na územie Slovenska. Zastávam názor, ktorý bol deklarovaný ako pozícia SaS pred rokom, rokom a pol,“ povedal Mihál v diskusii na TABLET.TV.

Slovensko by sa podľa neho malo v prvom rade snažiť prispieť k riešeniu problémov na Blízkom východe a Afrike, aby odtiaľ nemuseli ľudia utekať. „A keď už sa to deje, treba budovať záchytné tábory buď v tretích krajinách, či už je to Líbya alebo Turecko, alebo v krajinách prvého kontaktu, ako je Taliansko a Grécko, ale nepúšťať ich nekontrolovaným spôsobom do jednotlivých krajín Európskej únie,“ povedal Mihál. Ak tu už však sú ľudia, ktorí na územie Európy ušli pred vojnou, je podľa neho povinnosťou liberálnej strany presadzovať, aby dostali pomoc. Tú by malo Slovensko poskytnúť na základe svojho vlastného rozhodnutia a nie kvót nanútených z Bruselu. „Nesúhlasím s rétorikou, ktorá z migrantov robí nepriateľov Slovenska,“ povedal Mihál.

Viac čítajte tu