SULÍK: Trinásty plat je hlúposť, treba zlepšiť podnikateľské prostredie
PREHRAŤ

SULÍK: Trinásty plat je hlúposť, treba zlepšiť podnikateľské prostredie

Priestor na zvyšovanie platov na Slovensku je, nedá sa však vynútiť zo zákona, povedal v TABLET.TV predseda SaS Richard Sulík.

Bratislava 10. mája (Teraz.sk) – Slovenská národná strana (SNS) svojim návrhom zaviesť na Slovensku 13. plat dostala svojich koaličných partnerov pod tlak, aby tiež urýchlene prišli s návrhmi sociálnych opatrení. „Smer prišiel so skokovým zvýšením minimálnej mzdy a Most so zvýšením nezdaniteľného minima. O každej jednej veci sa dá diskutovať,“ povedal v diskusii v TABLET.TV predseda SaS Richard Sulík s tým, že myšlienku 13. platu považuje za „hlúposť“.

Osobne nie je a priori proti tomu, aby sa zvyšovala minimálna mzda, nesúhlasí však s tým, aby sa to robilo skokovo a skôr, ako bolo pôvodne plánované. „Skôr ako začne vláda vo veľkom vydávať pracovné povolenia pre pracovníkov zo Srbska, ktorí len betónujú nízke mzdy, radšej nech to nechá tak. A rast miezd bude trvať niekoľko ďalších rokov. Teraz by všetci chceli strašne veľa, potom sa ekonomika prehreje a to má tiež svoje neduhy. Potrebná je politika kľudnej ruky. Ale vláda sa teraz predbieha v tom, kto je väčší socialista,“ povedal predseda SaS.

Viac čítajte tu