OSUSKÝ: Rusi by chceli impérium, ale susedom nemajú čo ponúknuť
PREHRAŤ

OSUSKÝ: Rusi by chceli impérium, ale susedom nemajú čo ponúknuť

Dubčekov experiment s poľudštením socializmu nemal šancu na úspech. Veľa ľudí to však nepochopilo, keďže bol násilne prerušený. Jedným z nich bol Michail Gorbačov, povedal v TABLET.TV P. Osuský (SaS).

Bratislava 19. augusta (Teraz.sk) – Invázia vojsk Varšavskej zmluvy do Československa pred 49 rokmi, 21. augusta 1968, ako aj dnešné vojenské aktivity Ruskej federácie majú spoločného menovateľa v imperiálnych ambíciách Rusov. Keďže ich v dôsledku svojej ekonomickej zaostalosti nevedia realizovať po dobrom, uchyľujú sa k vojenskej sile. V diskusii na TABLET.TV to povedal poslanec SaS Peter Osuský.

Podľa neho bývalý Sovietsky zväz a súčasnú Ruskú federáciu spája tak osoba prezidenta Vladimíra Putina, ktorý pracoval v tajných službách oboch štátnych útvarov, ako aj spôsob myslenia bežných Rusov. „U nás je obľúbená téza, že nie Rusi, ale Putin robí (imperiálnu, pozn. Teraz.sk) politiku. Ale to nie je pravda. Ja si napríklad nemyslím, že Putin nejako výrazne falšuje voľby. Nemusí to robiť, lebo v nich vyhráva,“ upozornil Osuský. „Jeho chcú. Nedá sa teda povedať, že zabral Krym proti vôli prostého Rusa, alebo proti vôli prostého Rusa dobýja Donbas. Že bojoval s Gruzínskom proti vôli prostého Rusa,“ dodal.

Viac čítajte tu.