HLINA: Pre dlhoročného premiéra je nedôstojné skončiť na ústavnom súde
PREHRAŤ

HLINA: Pre dlhoročného premiéra je nedôstojné skončiť na ústavnom súde

Za predpokladu dohody o kultúrno – etických otázkach Hlina nevylučuje podporu KDH prezidentskému kandidátovi Robertovi Mistríkovi.

Bratislava 9. januára (Teraz.sk) – Bývalý premiér by mal spravovať nadáciu alebo učiť na vysokej škole. Podľa predsedu KDH Alojza Hlinu by bolo nedôstojné, ak by mal trojnásobný expremiér skončiť ako sudca na Ústavnom súde SR. „Orol muchy nechytá. Je to nedôstojný koniec,“ povedal Hlina v TABLET.TV na margo kandidatúry predsedu Smeru-SD Roberta Fica na post ústavného sudcu.

Na námietku, že súdna moc nie je podriadená exekutívnej a nie je korektné hodnotiť pozíciu vo vláde ako významnejšiu, než post na ústavnom súde, Hlina reagoval, že ide o dva rôzne typy kariér. „Vrcholom kariéry v súdnictve môže byť ústavný súd. Ale keď ste sa v nejakej oblasti dostali na vrchol, ostaňte tam,“ povedal s tým, že on osobne nevidí zmysel v snahe vybudovať novú kariéru v úplne inej oblasti.

Ako problém vníma Hlina aj politické zaradenie Roberta Fica a kauzy spájané s jeho vládami. „Po tom všetkom, s čím je Robert Fico spájaný, jeho kandidatúra už nie je ani absurdná,“ povedal.

Viac čítajte tu.