ŠKRIPEK: Ak by som prijal Matovičov návrh, nikto by ma nevolil
PREHRAŤ

ŠKRIPEK: Ak by som prijal Matovičov návrh, nikto by ma nevolil

Očakáva sa obrovské premiešanie rôznych politických prúdov v Európskom parlamente. Na vznik novej frakcie tlačí aj francúzsky prezident E. Macron, povedal v TABLET.TV europoslanec Branislav Škripek.

Bratislava 12. marca (Teraz.sk) – Po siedmich rokoch spolupráce s OĽaNO europoslanec Branislav Škripek odchádza do nového politického subjektu s názvom Kresťanská únia, v ktorej bude pôsobiť spolu s bývalým kolegom z OĽaNO Richardom Vašečkom a doterajšou europoslankyňou za KDH Annou Záborskou. „Sme kresťanská a konzervatívna strana. V Európskom parlamente nie sme nováčikovia a vieme ponúknuť schopnosť okamžite pokračovať vo svojej práci,“ povedal v Tablet.tv Branislav Škripek.

Dodal, že KDH aj OĽaNO želá úspech v európskych aj budúcoročných parlamentných voľbách. „Ale najmä chcem, aby ľudia dali dôveru nám,“ povedal Škripek, ktorý od Kresťanskej únie očakáva štandardnejšie robenie politiky, než ako ju dnes realizuje OĽaNO. 

Všetkým štyrom zakladateľom OĽaNO, vrátane Igora Matoviča, je vďačný za to, že pred rokmi otvorili kandidátku pre nových ľudí. „Experimentálny“ prístup hnutia, ktorý pred rokmi spoluprácu s ním naštartoval, ju však podľa Škripeka v tomto roku de facto znemožnil. „Igor Matovič je veľmi špecifický človek a do politiky priniesol množstvo všelijakých geniálnych nápadov. Ktoré mu niektorí zazlievali, iní schvaľovali,“ povedal. 

Škripek tvrdí, že mu Matovič tento rok ponúkol posledné štrnáste miesto na kandidátnej listine OĽaNO do Európskeho parlamentu (EP) s tým, že ak sa mu do EP podarí prekrúžkovať ako jedinému, mandátu sa vzdá v prospech liberálnejšie orientovaného kandidáta OĽaNO. „Zdalo sa mu to logické,“ povedal Škripek. 

Dodal, že on osobne by považoval za nefér žiadať od voličov preferenčné krúžky na postup do europarlamentu a zároveň nemať v úmysle mandát vykonávať. Zvlášť, ak by ho ako konzervatívca mal v EP nahradiť liberál.
„Ak by som toto vopred vyhlásil, ako bola Igorova Matovičova predstava, výsledok by bol logický: nikto by ma nevolil. Načo by ma volil, keď aj tak mám odovzdať mandát?,“ pýta sa Škripek. 

Viac čítajte tu.