Šéf Fortuna ligy I. KOZÁK: Myjava zdehonestovala celý slovenský futbal
PREHRAŤ

Šéf Fortuna ligy I. KOZÁK: Myjava zdehonestovala celý slovenský futbal

Jarná časť Fortuna ligy už klope na dvere, a tak sme sa v štúdiu TABLET.TV porozprávali s prezidentom Únie ligových klubov (ÚLK), ktorá našu najvyššiu futbalovú súťaž riadi, Ivanom Kozákom.

Bratislava 11. februára (Teraz.sk) – Zimné rozhodnutie Spartaka Myjava odstúpiť z Fortuna ligy mu doteraz nedá spávať. Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov (ÚLK), ktorá riadi našu najvyššiu futbalovú súťaž, sa na túto tému rozhovoril v televíznom štúdiu TABLET.TV. Prebrali sme s ním očakávania od blížiacej sa jarnej časti, prezradil čo-to o svojom vzťahu s reprezentačným kormidelníkom futbalistov SR Jánom Kozákom, no v spomienkach sa vrátil aj k vrcholu svojej hráčskej kariéry, keď si v drese 1. FC Košice zahral prestížnu Ligu majstrov.

Zámer myjavského klubu ukončiť účinkovanie vo Fortuna lige prišiel ako blesk z jasného neba. Stalo sa tak len tri dni pred poslednými Vianocami, prakticky počas rozbehnutej sezóny. A hoci Únia ligových klubov, ako riadiaci orgán našej najvyššej futbalovej súťaže, zobrala na vedomie vyhlásenie prezidenta Spartaka Myjava Pavla Halabrina, že k 1. januáru 2017 klub z kopaníc vo Fortuna lige končí, bol to pre každého z jej členov obrovský šok. Zvlášť pre jej prezidenta Ivana Kozáka. „Bola to pre nás veľmi smutná správa. Snažili sme sa robiť všetko pre to, aby Myjavčania svoje rozhodnutie prehodnotili, no bohužiaľ, ich stanovisko sa nezmenilo. Otvorene treba povedať, že týmto pádom nastal v najvyššej súťaži problém, tento neštandardný krok nám narobil šarapatu. Zo strany Myjavy to bolo poškodzujúce, je to dehonestácia práce tých, ktorí sa snažili Fortuna ligu pozdvihnúť na vyššiu úroveň a toto nás všetko vrátilo v podstate späť. Musíme sa však z toho poučiť a v blízkej budúcnosti nastaviť pravidlá tak, aby sa niečo podobné už nemohlo nikdy stať,“ rozhovoril sa Ivan Kozák.

Viac čítajte tu.