Ojedinelý šprintérsky zjav JÁN VOLKO: Po dobrom behu mám vždy okno
PREHRAŤ

Ojedinelý šprintérsky zjav JÁN VOLKO: Po dobrom behu mám vždy okno

Ján Volko sa na halových ME v Belehrade postaral o senzáciu, a tak nečudo, že sa jeho meno stalo zo dňa na deň známe. Aj o tomto životnom úspechu sme sa s ním v štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Bratislava 18. marca (Teraz.sk) – Slovenský šprintér Ján Volko ohúril pred pár dňami celú atletickú Európu. Na halovom kontinentálnom šampionáte v Belehrade sa jeho výkony v behu na 60 m zlepšovali od rozbehu až po finále, aby z toho bol dvakrát vylepšený slovenský rekord a napokon aj fantastická strieborná medaila. Čerstvý vicemajster Európy bol pred pár dňami hosťom v televíznom štúdiu TABLET.TV, kde sme sa s ním, okrem iného aj o hviezdnych momentoch z uplynulých dní, porozprávali.

Do 4. marca tohto roku sa cenným kovom z halových majstrovstiev Európy mohli v ére samostatnosti pýšiť iba dvaja slovenskí atléti. Trojskokanka Dana Velďáková má doma dve bronzové medaily z rokov 2009 a 2011, vitrínu guliara Mikuláša Konopku zdobí pre zmenu už desať rokov zlato z Birminghamu. Pred pár dňami sa k tejto dvojici pridal šprintér Ján Volko, ktorého striebro z HME v Belehrade sa dá pokojne označiť ako výsledok z ríše snov. „Ešte stále si naplno neuvedomujem, čo som dokázal, no je pravda, že mi to už príde reálnejšie ako bezprostredne po pretekoch alebo aj pár dní po nich. S mojimi trénermi sme totiž o niečom takom ani nesnívali, našou hlavnou ambíciou bolo, aby som sa z rozbehu kvalifikoval do semifinále, prípadne som sa priblížil k svojmu osobnému rekordu. Naozaj sme nič viac nečakali, no napokon sa mi to podarilo prekonať vari stonásobne,“ rozhovoril sa Ján Volko.

Viac čítajte tu.