Thaiboxer VLADO MORAVČÍK: Súboj s Tomim Kidom? Vôbec sa tomu nebránim
PREHRAŤ

Thaiboxer VLADO MORAVČÍK: Súboj s Tomim Kidom? Vôbec sa tomu nebránim

Majster sveta v thajskom boxe Vladimír Moravčík ma prezývku Dracula. Vznikla v Honkongu a keďže jeho zápasy sa nezaobídu bez krvi, prischla mu už natrvalo. Aj o tom nám porozprával v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 28. januára (Teraz.sk) – Hoci v thajskom boxe dosiahol vlani pomyselný strop, ukončiť aktívnu kariéra sa ešte nechystá. Banskobystričan Vladimír Moravčík má pred sebou nové výzvy, o ktorých sa rozhovoril v televíznom štúdiu TABLET.TV. Okrem toho sa myšlienkami vrátil k svojim začiatkom v ringu, prezradil, ako sa „dopracoval“ k prezývke Dracula, porozprával o netradičných rituáloch v tomto športe a trochu sme nazreli aj do jeho súkromia.

Vladimír Moravčík začal koketovať s thajským boxom až keď mal 21 rokov, čiže pomerne neskoro. Prvýkrát s ním prišiel do styku na základnej vojenskej službe. „Presne tak, v Žiline, kde som si vojnu odkrútil, sme ho mali ako kurz sebaobrany, a práve tam som k tomuto športu prvýkrát pričuchol. Po návrate z vojenčiny som sa dozvedel, že sa mu zhodou okolností venuje aj môj sused, ktorý ma naň definitívne zlanáril,“ rozhovoril sa slovenský thaiboxer, ktorý sa v mladosti najintenzívnejšie venoval futbalu, no cudzia mu nebola ani gymnastika, basketbal či plávanie.

Viac čítajte tu