Saganov bývalý manažér J. KORBEL: Peťo je abnormálny, z inej planéty
PREHRAŤ

Saganov bývalý manažér J. KORBEL: Peťo je abnormálny, z inej planéty

Po zisku 3. titulu majstra sveta v podaní Petra Sagana je Slovensko opäť hore nohami. O jeho začiatkoch i neskoršej kariére nám v štúdiu TABLET.TV porozprával jeho dlhoročný manažér Jozef Korbel.

Bratislava 30. septembra (Teraz.sk) – Peter Sagan sa pred pár dňami zapísal do kroniky svetovej cyklistiky tými najväčšími písmenami. V nórskom Bergene sa mu podarilo získať tretí titul majstra sveta v rade, čo doteraz nikto iný nedokázal. Začiatky nášho cyklistu medzi profesionálmi však neboli ani zďaleka také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Pri všetkom podstatnom v úvode Saganovej kariéry a aj v nasledujúcich rokoch počas nej bol Jozef Korbel, ktorý v rokoch 2008 – 2015 zastával post jeho mediálneho manažéra. A práve s ním sme sa krátko po zlatom hetriku nášho cyklistu v televíznom štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Každý jeden z titulov majstra sveta dosiahol Peter Sagan rozličným spôsobom. Kým pred dvomi rokmi v americkom Richmonde to bolo po sólovom úniku a vlani v katarskej Dauhe po intuitívnom špurte, tento rok v Nórsku rozhodoval medzi ním a domácim Kristoffom finiš na cieľovej páske. Triumf z Bergenu je o to cennejší, že pár dní pred pretekmi sa skloňoval nie práve ideálny zdravotný stav nášho cyklistu, čomu nahrával aj samotný priebeh pretekov, počas ktorých ho nebolo takmer vôbec vidieť. Očakával Jozef Korbel takýto scenár? „Myslím si, že každý Slovák Peťovi dosiahnutie zlatého hetriku prial. Keď tento posledný titul porovnám s dvomi predchádzajúcimi, určite bol najťažší. Predpokladám, že Peťo zvolil vyčkávaciu taktiku s tým, že ku koncu zaútočí zozadu, ktorá sa mu napokon aj dokonale vyplatila. Ja osobne som mu veril a veľmi som si prial, aby stál na najvyššom stupni aj v Bergene,“ rozhovoril sa Jozef Korbel. 

Viac čítajte tu.