R. JENDEK o ZOH bez hráčov Slovana: Každý si musí vstúpiť do svedomia
PREHRAŤ

R. JENDEK o ZOH bez hráčov Slovana: Každý si musí vstúpiť do svedomia

Na ZOH v Pjongčangu nie je súčasťou hokejového tímu SR ani jeden hráč Slovana Bratislava. Aj o tomto fakte sme sa v štúdiu TABLET.TV zhovárali s asistentom hlavného trénera belasých R. Jendekom.

Bratislava 17. februára (Teraz.sk) – V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH v Pjongčangu nefiguruje ani jeden hráč Slovana Bratislava. Paradox. Pred pár rokmi, keď klub z nášho hlavného mesta vstupoval do KHL, sa totiž o ňom hovorilo, že bude zásobárňou hráčov pre národný tím. Čo si o tom myslí ikona Slovana a v súčasnosti jeden z asistentov hlavného trénera belasých Rudolf Jendek, prezradil pred pár dňami v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Olympijská nominácia reprezentačného trénera Craiga Ramsayho a generálneho manažéra Miroslava Šatana rozvírila hladinu v slovenskom hokeji. Kým z domácej súťaže sa v nej objavilo až desať mien, z tímu nášho jediného zástupcu v nadnárodnej KHL ani jedno. „Niektorí bývalí hráči Slovana na olympiáde sú, no je pravda, že zo súčasného kádra neštartuje v Pjongčangu žiadny náš hokejista. Myslím si, že záverečná nominácia bola akýmsi odzrkadlením našej sezóny a každý hráč si musí vstúpiť do svedomia, či do reprezentácie momentálne patrí. Môj osobný názor je taký, že na olympiáde mohol byť každý z nich, kvalitu na to majú,“ rozhovoril sa Rudolf Jendek, asistent hlavného trénera belasých Eduarda Zankovca. 

Viac čítajte tu.