HRABKO: Holjenčík sa rozhodoval pridlho. Koalícia má problém
PREHRAŤ

HRABKO: Holjenčík sa rozhodoval pridlho. Koalícia má problém

Legislatívne zmeny v oblasti regulácie sieťových odvetví sú plne v moci vládnej väčšiny, musí však rešpektovať pravidlá Európskej únie, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 3. februára (Teraz.sk) – Príliš dlhé váhanie Jozefa Holjenčíka pred rozhodnutím vzdať sa predsedníctva v Úrade pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) poškodilo úrad a vyvolalo politickú krízu, s ktorou sa teraz bude musieť vládna koalícia vysporiadať. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Možno vznikne vládna kríza, ale to si musí vyriešiť koalícia samotná. Nikto ju nemôže poraziť, ak sa neporazí sama,“ reagoval na vyhlásenie predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka, podľa ktorého by neriešenie problému s cenami energií mohlo spustiť prvú krízu tejto vládnej koalície.

Rozhodnutie Jozefa Holjenčíka odísť z postu predsedu ÚRSO bolo podľa Hrabka správne. „Spravil to, čo mal. Ale mohol to urobiť skôr. Jeho chybu nevidím až tak v cenách, to je z tohto uhla pohľadu vedľajšia záležitosť, ako v tom, že Jozef Holjenčík nebránil svoj úrad a svoje rozhodnutie,“ povedal Hrabko. „A fakt je aj to, že svojim zotrvávaním na mieste, okrem toho, že poškodil svoj úrad, vyvolal aj určitú politickú krízu,“ dodal.

Viac čítajte tu