HRABKO: Premiér aj opozícia zvyšujú aktivitu.„Kino“ robia kvôli voľbám
PREHRAŤ

HRABKO: Premiér aj opozícia zvyšujú aktivitu.„Kino“ robia kvôli voľbám

Ak opozícia iniciuje mimoriadnu schôdzu NR SR s cieľom vysloviť nedôveru ministrovi Richterovi, scenár bude zrejme iný ako pri poslednom odvolávaní premiéra, uviedol v TABLET.TV J.Hrabko.

Bratislava 4. marca (Teraz.sk) – Hoci sa na prvý pohľad zdá, že novembrové voľby do Vyšších územných celkov (VÚC) sú ešte ďaleko, v skutočnosti už významne akcelerujú mediálne aktivity politikov. Platí to tak pre vládne, ako aj opozičné strany, povedal pre TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Len v priebehu 1. marca priniesla TABLET.TV desať priamych prenosov z politických akcií a to nepokryla všetky. „Je vidieť, že premiér Robert Fico je v posledných dňoch mimoriadne aktívny a má mimoriadne široký záber. Riešil ceny energií, korupciu, zdravotné poistenie, teraz rieši potraviny. Robí tu, ľudovo povedané, kino. A dôvod sú nadchádzajúce voľby do VÚC,“ vysvetľuje Hrabko, podľa ktorého sú nadchádzajúce regionálne voľby pre budúcnosť Smeru-SD mimoriadne dôležité.

Body sa však snažia získať aj opozičné strany, ten istý subjekt má niekedy aj dve tlačové konferencie za deň. „Politické strany si zvykli usporadúvať tlačové konferencie, keď sa niečo čo i len šuchne. Platí základná politická abeceda pre politické strany: Čo nie je v médiách, to sa nestalo. Takže sa snažia pretláčať do médií akúkoľvek drobnosť, čo nájdu. Riskujú tým, že o chvíľu nebude mať kto chodiť na tlačové konferencie. A pravda je aj to, že v poslednej dobe sa nakopilo viacero udalostí,“ poznamenal Hrabko.

Viac čítajte tu.