HRABKO: S odvolávaním Roberta Fica prichádza opozícia neskoro
PREHRAŤ

HRABKO: S odvolávaním Roberta Fica prichádza opozícia neskoro

Bezpečnostná situácia na Slovensku je iná, ako pred niekoľkými rokmi. Ak uvidíme pred škôlkou maskovaných mužov, mali by sme hneď volať políciu, reagoval J.Hrabko v TABLET.TV na napadnutie D.Lipšica.

Bratislava 10. februára (Teraz.sk) – Rozhodnutie opozičných strán vyzbierať v parlamente podpisy na iniciovanie mimoriadnej schôdze s cieľom vysloviť nedôveru premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) kvôli problému s cenami energií prichádza neskoro. „Ak dali mimovládne strany premiérovi do stredy (8.2.) akési ultimátum, že musí splniť ich tri požiadavky, inak podajú návrh na vyslovenie nedôvery a Robert Fico, samozrejme, nesplnil ani jednu z tých podmienok, tak ten návrh mal na stole už dávno ležať. Keďže neleží, je to už podľa mňa neskoro. A poukazuje to na neschopnosť mimovládnych strán robiť politiku,“ povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Nerozhodne podľa neho postupujú opozičné strany aj voči bývalému predsedovi Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefovi Holjenčíkovi. Na jednej strane ho tvrdo verbálne napadajú na tlačových konferenciách, na druhej strane trestné oznámenie nepodali na jeho osobu, ale na neznámeho páchateľa.

„Viem, prečo sa to tak robí, ale potom by som si dával pozor aj na svoje vyjadrenia na tlačových besedách,“ reagoval Hrabko na poznámku, že trestné oznámenie „vo veci“ sa často podáva z opatrnosti a orgány činné v trestnom konaní ho vždy môžu po čase prekvalifikovať.

Vica čítajte tu