HRABKO:Kauzu Čistý deň si odnesú rodiny klientov.Politici ich zneužili
PREHRAŤ

HRABKO:Kauzu Čistý deň si odnesú rodiny klientov.Politici ich zneužili

Teoreticky je možné to, že by ústavný súd zrušil uznesenie o Mečiarových amnestiách. Ale to je veľmi ťažké urobiť, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 8. apríla (Teraz.sk) – Aj keď sa politická debata okolo resocializačného zariadenia Čistý deň skončí, neskončia sa jej dôsledky v podobe rozbehnutých konaní orgánov činných v trestnom konaní a iných kontrolných inštitúcií. Hoci sú emócie v kauze tohto typu prirodzené, politici to s využívaním výpovedí klientov centra prehnali a obeťou budú opäť napokon rodiny klientov. „Rodiny boli do toho zatiahnuté a tieto rodiny si to odnesú. To si neodnesú ani mimovládne strany, ani poslankyňa Blahová, ani zo strany koalície minister Richter, ani nikto, kto ho podržal. Odnesú si to títo obyčajní ľudia, to nehovorím o politickej strane, odnesú si to tí ľudia, ktorí sa do toho nechali vtiahnuť, či už vedome alebo nevedome. Politici ich jednoducho zneužili. Politika je aj o tom,“ reagoval v TABLET.TV na výsledky mimoriadnej schôdze parlamentu s cieľom odvolať ministra Jána Richtera (Smer-SD) publicista Juraj Hrabko.

Opozícia podľa očakávania nedosiahla odchod ministra, podľa Hrabka však aspoň upozornila na to, že jej na tejto téme záleží. „Nikto by nedal ani deravý groš za to, že bude minister Richter odvolaný. Ale mimovládnym stranám sa podarilo vyvolať diskusiu a vniesť ju do verejnosti,“ povedal. Hoci nesúhlasí s tým, že napríklad poslankyňa SaS Natália Blahová na schôdzi čítala výpovede klientov centra, zároveň dodáva, že celá táto diskusia vôbec nemusela byť, ak by minister rešpektoval rozhodnutie akreditačnej komisie a Čistý deň by prišiel o akreditáciu.

Viac čítajte tu.