CHMELÁR a HRABKO: Trump vydesil OSN. Škoda, že Kiska nereagoval hneď
PREHRAŤ

CHMELÁR a HRABKO: Trump vydesil OSN. Škoda, že Kiska nereagoval hneď

Ftáčnik sa považuje za sociálneho demokrata, berie na seba celú túto časť názorového spektra, a ostatné hlasy sú rozdelené, komentoval J. Hrabko preferencie kandidátov na bratislavského župana.

Bratislava 22. septembra (Teraz.sk) – Ešte nikto v histórii, dokonca ani diktátori či komunistickí vodcovia ako Nikita Chruščov, ktorý v OSN búchal topánkou po stole, alebo Muammar Kaddáfí, čo roztrhal Chartu OSN, si nedovolil pred Valným zhromaždením (VZ) varovať niektorú z krajín, že môže byť totálne zničená. „Nevyhrážal sa režimu v KĽDR, ale krajine ako takej. A to je absolútne neprijateľné. To nebol šum, ale zdesenie, ktoré vtedy v sále nastalo,“ komentoval politický analytik Eduard Chmelár v diskusii TABLET.TV s publicistom Jurajom Hrabkom prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa pred Valným zhromaždením OSN.

„Bolo zvykom, že americký prezident vo svojom prejave akoby načrtne globálne úlohy pre najbližší rok. Tento prejav Donalda Trumpa bol spolovice určený jeho fanúšikom. Hovoril o veciach, ktoré tam nemali čo robiť, hovoril o Amerike. A často si protirečil,“ povedal Chmelár.

„Ešte nikdy nezaznel takýto prejav, ale ešte nikdy v OSN neprednášal americký prezident Donald Trump. On už asi iný nebude. Odkedy je v úrade, sa nič nenaučil a je stále akoby vo volebnej kampani,“ reagoval Hrabko. 

Vzhľadom na to, že sme predsedajúcou krajinou, nasledoval prejav slovenského prezidenta krátko po americkom. Mal šancu na jeho slová bezprostredne reagovať, ale neurobil to. Až neskôr pre médiá uviedol, že rétorika Donalda Trumpa bola veľmi silná a podľa neho by malo OSN riešiť problémy kolektívne.

„Prezident mlčky prešiel Trumpove prešľapy, bol príliš ostrý voči Rusku a nepovedal nič, čo by mohlo zviditeľniť túto krajinu alebo jeho osobu. Urobil si len povinnú jazdu,“ vyhlásil Chmelár.

Viac čítajte tu.