HRABKO: Súboj R. Fica s P. Pellegrinim Smeru preferenčne skôr pomôže
PREHRAŤ

HRABKO: Súboj R. Fica s P. Pellegrinim Smeru preferenčne skôr pomôže

Na zhromaždení Za slušné Slovensko nebolo málo ľudí, len sme už boli zvyknutí, že tam vždy chodia masy, povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 27. septembra (Teraz.sk) – Rozhodnutie predsedu Smeru-SD Roberta Fica navrhnúť na pozíciu jednotky na kandidátnej listine do parlamentných volieb premiéra Petra Pellegriniho znamená začiatok neformálneho súboja oboch lídrov o preferenčné krúžky. Tento súboj by však mal volebnému výsledku Smeru-SD skôr pomôcť, než uškodiť. V diskusii na Tablet.tv to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Ak to bude tak, bude to strany Smeru-SD veľmi dobrý krok. Tak pán Fico, ako aj pán Pellegrini oslovujú iných voličov,“ upozornil Hrabko. „Toto bude súboj o preferenčné krúžky medzi nimi dvomi. V o niečo lepšej pozícii bude Robert Fico, lebo ak bude mať krúžkov viac, niet o čom špekulovať, a ak menej ako jednotka na kandidátke, môže hovoriť, že je to prirodzené. Ale dôležité pre Smer-SD je zabezpečiť si čo najväčšiu podporu voličov. A to sa im môže podariť, rozhodne viac, ako keby kvôli konfliktu Peter Pellegrini zo strany odišiel,“ poznamenal Hrabko.

Naopak, Sloboda a solidarita podľa Hrabka kvôli vnútrostraníckemu sporu o časť voličov príde. Vo voľbách už zrejme nebude bojovať o pozíciu lídra opozície, ale o samotný postup do Národnej rady. Parlamentná budúcnosť SaS je však podľa Hrabka reálny cieľ aj v prípade, že strana príde o viacero svojich známych tvárí.
„SaS to aj napriek problémom dokázať môže. Ale je to trochu paradoxné, keď si spomenieme na situáciu krátko po voľbách, kedy sa Richard Sulík samovyhlasoval za lídra opozície, kde končí dnes,“ povedal Hrabko.

Viac čítajte tu.