B. KOLLÁR: Nemám problém rokovať o podpore Kotlebu. Alebo Luntera
PREHRAŤ

B. KOLLÁR: Nemám problém rokovať o podpore Kotlebu. Alebo Luntera

Hnutie Sme rodina sa rozhodlo ísť do župných volieb čisto s vlastnými kandidátmi, aj keď zatiaľ existuje len dva roky. Vstúpili sme do ringu a bojujeme, povedal v TABLET.TV Boris Kollár.
  • Bratislava 18. októbra (Teraz.sk) – Hnutie Sme rodina nemá v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) vlastného kandidáta na predsedu a nepodporuje ani žiadneho z tých, čo kandidujú za iné strany alebo ako nezávislí. „My nie sme ovce. Razíme vlastnú politiku. Prečo by som mal utekať za pánom Lunterom? Ja toho pána nepoznám, neviem, aký má program. Ten pán ma neoslovil a nepožiadal ma o podporu. Keby mi zaklopal na dvere, rád sa s ním porozprávam. A ak mi predostrie čo chce a presvedčí ma, možno by som ho aj podporil. Ale to isté platí aj pre pána Kotlebu,“ povedal v TABLET.TV predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.


Kontroverzný líder ĽS NS pre Kollára nie je tabu. Pripomína, že jeho stranu volilo viac ako 200.000 ľudí a väčšina z nich rozhodne nie sú extrémisti. „To neznamená, že by som mu tú podporu vyslovil. Ale ak by prišiel, budem s ním rokovať. A keby ma presvedčil, tak možno áno. Ale to platí aj pre pána Luntera. V Banskej Bystrici nemáme kandidáta, ani favorita,“ zdôraznil Kollár.

„Všetci sa teraz ideme zblázniť, že Marian Kotleba je extrémista. Ale to je len dôsledok, nie príčina. Štandardní politici kradnú, klamú, podvádzajú, doviedli túto krajinu do mizérie. Toto je extrémizmus a my sme prišli do politiky, aby sme tento extrémizmus porazili,“ vyhlásil Kollár. „Ja nepotrebujem riešiť Mariana Kotlebu, ja potrebujem riešiť Roberta Fica. Toho keď vyriešim, tak nebude problém ani s Marianom Kotlebom,“ tvrdí.

Viac čítajte tu.