RAŠI: Som Východniar. Ale v Smere chcem byť spojkou pre všetky regióny
PREHRAŤ

RAŠI: Som Východniar. Ale v Smere chcem byť spojkou pre všetky regióny

Marek Maďarič dostal od predsedu jasný signál, že s ním ako s ministrom kultúry ráta, povedal v TABLET.TV nový podpredseda Smeru-SD Richard Raši.

Bratislava 13. decembra (Teraz.sk) – Slovensko zažíva úspešné obdobie z hľadiska vývoja ekonomiky, európskej akceptácie, bezpečnosti, znižovania deficitu, ale aj z hľadiska životnej úrovne ľudí. Smeru-SD sa však nedarí pretaviť tieto úspechy do politických bodov a ukázať ľuďom, že podmienky sa zlepšujú aj vďaka stabilite a práci vlády. Preto je potrebné posilniť kontakt s regiónmi a jednou zo spojok medzi regionálnou politikou a vedením Smeru-SD má byť podpredseda strany Richard Raši. Povedal to v diskusii na TABLET.TV.

„Som v Košiciach, som Východniar a som rád, že východ bude mať takéto zastúpenie, ale chcel by som byť regionálna spojka, pre všetky regióny,“ odmietol predpoklad, že sa má stať špeciálne „východnou spojkou“ v Smere-SD. 

Raši tvrdí, že ako primátor, poslanec Národnej rady a zároveň podpredseda najsilnejšej vládnej strany má optimálnu pozíciu na to, aby sprostredkoval komunikáciu medzi vedením Smeru-SD a regiónmi. „Mnohé problémy sú v Bratislave úplne iné ako inde na Slovensku. Chcel by som vedieť sprostredkovať problémy, ale aj návrhy riešení, ktoré by podľa regiónov pomohli, priamo vedeniu strany. Na to je funkcia podpredsedu strany a regionálneho politika ideálna,“ tvrdí Raši.

Pripomenul, že ako poslanec NR SR v minulosti podporil legislatívne zmeny a pomohol tak Košiciam znížiť počet poslancov mesta a mestských častí, či získať znovu rozhodovaciu právomoc v prípade ťažby uránu do rúk obyvateľov mesta.

Viac čítajte tu.