SULÍK: Kotleba stále zbiera podpisy na referendum o vystúpení z EÚ
PREHRAŤ

SULÍK: Kotleba stále zbiera podpisy na referendum o vystúpení z EÚ

Aj keď vládne sociálne opatrenia považuje SaS za nesystematické, niektoré, najmä tie, ktoré sú spojené so znižovaním daní, vníma pozitívne, povedal v TABLET.TV Richard Sulík.

Bratislava 14. mája (Teraz.sk) – Hoci predseda ĽS NS Marian Kotleba v nedeľnej diskusii na TA3 vyhlásil, že strana sa chce sústrediť na podporu vystúpenia z NATO a namiesto vystúpenia z Európskej únie (EÚ) hovoril o snahe o jej reformu, podľa predsedu SaS Richarda Sulíka môže ísť iba o rétoriku. „Fakt je ten, že Marian Kotleba zbiera podpisy za referendum o našom vystúpení z Európskej únie. Zbiera ich už tretí rok a zbiera ich stále,“povedal v diskusii na TABLET.TV predseda SaS Richard Sulík.

On osobne stále vníma ĽS NS ako stranu, ktorá je proti Európskej únii ako takej. „Ostávajú tu dve extrémne pozície. Jedna je práve Marian Kotleba, ktorý chce z EÚ vystúpiť. Ešte uvidíme, čo prinesú najbližšie dni a týždne, tá zmena názoru môže byť pokojne aj úskok. Druhá extrémna pozícia je tá, s ktorou prichádza Progresívne Slovensko (PS), teda slepo súhlasiť so všetkým, čo prichádza z Bruselu,“ tvrdí Sulík.

Pozícia SaS je podľa neho postavená na tom, že je potrebné v Bruseli hájiť záujmy Slovenska a zároveň hľadať možnosti reformy Európskej únie na základe kritérií zdravého rozumu. Samotné členstvo Slovenska v únii však považujú za kľúčový záujem SR. 

Viac čítajte tu.