KIŠŠOVÁ: Demokratická strana je solídna a chce prispieť ku zmene
PREHRAŤ

KIŠŠOVÁ: Demokratická strana je solídna a chce prispieť ku zmene

Opozičné strany to niekedy preháňajú so sebapresadzovaním. Nie je podstatné, kto prvý zvolá okrúhly stôl alebo tlačovku a kto sa prvý bude snažiť ostatných zjednotiť, povedala Jana Kiššová (DS).

Bratislava 5. novembra (Teraz.sk) - Demokratická strana (DS) je solídna hodnotová strana, v ktorej sa ľudia roky angažovali z presvedčenia a nie pre osobný prospech. Posilnená o niekoľko desiatok bývalých členov bývalého Demokratického jadra SaS podľa Jany Kiššovej predstavuje pre voličov čitateľnú a dôveryhodnú alternatívu. Nastupujúca volebná líderka DS to uviedla v diskusii na Tablet.tv.

„Je to strana s ľuďmi, ktorí v nej zotrvali, hoci to posledné roky nebola parlamentná strana. Je to pre mňa znak istej úprimnosti, slušnosti a záujmu o veci verejné,“ tvrdí Kiššová. Históriu Demokratickej strany považuje za impozantnú a za posilu považuje aj ľudí, ktorí prišli z Demokratického jadra SaS. „Či už deviati poslanci, ktorí odišli z SaS, ako aj mnohí členovia Demokratického jadra strany, ktorí nás nasledovali. Je to takmer štvrtina bývalej SaS,“ povedala.

Spor v bývalej strane chce Kiššová nechať už za sebou a pozerať sa do budúcnosti. „Vo februári ľudia rozhodnú, či Slovensko pôjde tou cestou ako doteraz. Ovláda nás tu korupcia, mafia a záujmové skupiny. Dozvedáme sa, že rôzni privilegovaní ľudia tu majú na špagátiku čelných predstaviteľov vlády, že ovládajú prokuratúru, súdnictvo,“ tvrdí Kiššová.

Dodáva, že ľudia oprávnene očakávajú zmenu najmä v tejto oblasti. „Musíme byť jeden právny štát, kde spravodlivosť platí pre každého rovnako. Kde neexistujú privilegovaní ľudia, ktorí môžu všetko a ľudia, ktorí sa nedokážu domôcť svojich práv,“ povedala.

Viac čítajte tu.