DRUCKER: Zmena sama osebe nestačí. Dobrá voľba hľadá zmenu k lepšiemu
PREHRAŤ

DRUCKER: Zmena sama osebe nestačí. Dobrá voľba hľadá zmenu k lepšiemu

Rodičia, ktorí vychovajú päť detí, musia obetovať veľa z toho, čo si môžu dovoliť páry s jedným dieťaťom. A na ochotu mať viac detí doplatia aj na dôchodku, upozorňuje T. Drucker (Dobrá voľba).

Bratislava 7. novembra (Teraz.sk) – Presadzovať vo februárových parlamentných voľbách zmenu samo osebe nestačí, podľa lídra strany Dobrá voľba Tomáša Druckera je dôležité ponúknuť konkrétne expertne pripravené riešenia, ktoré ľuďom zlepšia život. „Čo je to zmena? Zmena môže byť k lepšiemu aj k horšiemu. Už sme tu po revolúcii zažili zmeny, aj veľa nádeje. A čo sa stalo? Prišli oportunisti, často prezlečení komunisti, prišli sklamania. A to je to, čo najviac ubližuje spoločnosti, sľuby, ktoré nedodržíte,“ povedal Drucker v diskusii na Tablet.tv.

Líder Dobrej voľby pôsobil ako nestranícky krízový manažér na poste ministra zdravotníctva poslednej vlády Roberta Fica. Hovorí, že ho ako špičkového manažéra kolegovia odhovárali od toho, aby prijal ponuku od politickej strany, pre neho však bola dôležitejšia možnosť reálne meniť pomery v rezorte. „Mnohí ma kritizujú za to, že som tam bol. Ja sa ich zasa pýtam: Čo ste vy urobili pre to, aby ste niečo zlepšili? Ja som prijal ponuku viesť rezort v čase, keď bol tak obtiažny, že ho nikto nechcel,“ spomína Drucker.

„Spustili sme projekty, ako jediní sme v rezorte dokázali ušetriť peniaze. Boli sme ocenení Európskou komisiou za ´signifficant progress´, to znamená významný pokrok,“ dodáva. Ak chcete odstrániť stav, kedy sa privilegované skupiny ľudí dostávajú k špičkovej lekárskej starostlivosti bez problémov, ale bežný človek sa jej nevie dovolať, podľa Druckera musíte ísť postupnými krokmi.

Viac čítajte tu.