BUDAJ: Nežnú revolúciu treba dokončiť aj v oblasti spravodlivosti
PREHRAŤ

BUDAJ: Nežnú revolúciu treba dokončiť aj v oblasti spravodlivosti

Koalície sú na Slovensku diskriminované zvýšeným kvórom pre vstup do parlamentu, preto sa OĽaNO rozhodlo ísť cestou volebnej strany, povedal v Tablet.tv Ján Budaj (Zmena zdola).

Bratislava 9. decembra (Teraz.sk) - Pred tridsiatimi prišli veľmi rýchlo zákony o ekonomike a reštitúciách, uvoľnilo sa podnikanie a cestovanie, ale ani Nežná revolúcia podľa lídra strany Zmena zdola Jána Budaja nepriniesla spravodlivé vysporiadanie sa s bývalým režimom. „Nevšímali sme grázlov bývalého režimu, tak sa uchytili v novom režime,“ povedal Budaj, ktorý v aktuálnych parlamentných voľbách kandiduje na listine volebnej strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA.

„Po roku 1998 sme vedeli, že je tu zavraždený Remiáš, že priamo prezidentovho syna uniesli politické sily, nie nejakí amatérski mafiáni, že v tom mala prsty SIS,“ povedal. „Nevyšetrili sme ani podivnú privatizáciu, prišla Gorila. Pani Remiášová neustále varovala, že ak nepotrestáte zločincov, ktorí jej zabili syna, tak raz zabijú ďalšie decko. A pribudli dva hroby. Musíme vyvodzovať zodpovednosť za zločiny,“ vyhlásil Budaj.

„Musí prísť k dokončeniu revolúcie aj v zmysle tém spravodlivosti, aj iných vážnych tém,“ dodal. Za najdôležitejšie výzvy považuje antikorupčný program, enviromentálnu krízu, ale aj otázky školstva a zdravotníctva.

Viac čítajte tu.