REMIŠOVÁ O KRÍZE V IRAKU: Plánované uznesenie NRSR je marketingový ťah
PREHRAŤ

REMIŠOVÁ O KRÍZE V IRAKU: Plánované uznesenie NRSR je marketingový ťah

Podľa Veroniky Remišovej je základnou líniou volebného programu strany Za ľudí téma spravodlivosti. Uviedla to v diskusii na TABLET.TV.

Bratislava 9. januára (Teraz.sk) – Uznesenie Národnej rady k situácii v Iraku, ktoré chce na nadchádzajúcej schôdzi parlamentu prijať Andrej Danko (SNS), je podľa Veroniky Remišovej (Za ľudí) marketingový ťah. „Uvidíme, čo v tom uznesení bude a následne sa vyjadrím, či ho podporíme alebo nie. Ale v každom prípade nemienime podporovať prázdne marketingové akcie,“ povedala Remišová v diskusii na TABLET.TV.

Samotné rozhodnutie presunúť sedem našich vojakov, ktorí v Iraku cvičili miestne bezpečnostné zložky, do Kuvajtu, pritom prvá podpredsedníčka Za ľudí schvaľuje. „Myslím si, že to bolo dobré rozhodnutie. Ak Irak chce, aby tam boli vojská NATO, respektíve naši vojaci, treba povedať, že môžu prispieť k stabilite v regióne. Ale treba povedať aj to, že naši vojaci tam neboli súčasťou vojenských operácií, boli to inštruktori,“ povedala.

Situácia na Blízkom východe je podľa nej vážna a treba ju riešiť s rozvahou. „Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, podľa toho sa tam môžu vrátiť alebo nie. Treba čakať na to, aké kroky podnikne iracká strana,“ konštatuje Remišová.

V tejto súvislosti negatívne hodnotí medializovanú výmenu názorov medzi premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) a predsedom parlamentu Andrejom Dankom. „Pokladám za veľmi nešťastné, že si druhý a tretí najvyšší ústavný činiteľ v takej vážnej situácii, aká nastala, odkazovali cez médiá namiesto toho, aby si sadli, na to majú Koaličnú radu, a dohodli sa, čo treba robiť,“ povedala.

Viac čítajte tu.