HLINA: Keby každý kádéhák presvedčil 15 ľudí, nepotrebujeme billboardy
PREHRAŤ

HLINA: Keby každý kádéhák presvedčil 15 ľudí, nepotrebujeme billboardy

Dakedy na vysokú nešiel hocikto, dnes sa mi zdá, že niekto ide na vysokú, lebo ho nezobrali do roboty, kritizuje v TABLET.TV kvalitu vysokého školstva na Slovensku predseda KDH Alojz Hlina.

Bratislava 21. januára (Teraz.sk) – Štyri roky dozadu panovalo podľa predsedu KDH Alojza Hlinu v strane presvedčenie, že jej parlamentná budúcnosť je istá vec. „Mobilizácia v KDH neprebehla, lebo KDH je predsa večné a KDH v parlamente bude. Prebehla u iných strán, u SaS a OĽaNO. My to jasne vyhodnocujeme a tentokrát prebehne vnútorná aj vonkajšia mobilizácia KDH,“ povedal Hlina v diskusii na Tablet.tv.

Dodáva, že pri návrate do parlamentných lavíc by sa chceli oprieť o svojho tradičného voliča, čo samo osebe nie je jednoduché, keďže sa kresťansky orientovaným ľuďom prihovárajú aj iné strany, a zároveň by chceli získať aj voličov nových.

Silnou stránkou KDH je podľa Hlinu široká členská základňa. „Vnútorná mobilizácia je postavená na tom, že KDH má okolo 10.000 členov. Keby každý z nich presvedčil 15 ľudí, tak sme v parlamente a nepotrebujeme ani jediný billboard či leták. A budeme čakať, že aj vonkajší svet uzná dôležitosť KDH pre systém parlamentnej demokracie,“ povedal Hlina.

Dodal, že za štyri roky sa v strane veľa zmenilo. „Dôkazom môžem byť aj ja, kde moja úprimnosť a otvorenosť a forma komunikácie nie každému konvenuje. Ale presvedčenie, že s KDH nie je treba nič robiť nefungovalo a dôkazom bol marec 2016,“ pripomenul. „KDH sa zmenilo personálne, vizuálne, aj komunikačne, ale hodnoty ostali tie isté,“ tvrdí Hlina.

Viac čítajte tu.