KOLLÁR: Kiska je v politike len chvíľku, predtým bol chránená zver
PREHRAŤ

KOLLÁR: Kiska je v politike len chvíľku, predtým bol chránená zver

Pôjdeme do vlády, ktorá nebude otvárať kultúrno-etické otázky, prijímať migrantov na základe kvót, nezruší sociálne balíčky a realizuje exekučnú amnestiu, povedal v TABLET.TV Boris Kollár (Sme rodina)

Bratislava 5. februára (Teraz.sk) – Vyjadrenia lídra Za ľudí Andreja Kisku, podľa ktorých by hnutiu Sme rodina ponúkli miesto vo vládnej koalícii len ak by bez neho nemali dostatok hlasov, boli podľa Borisa Kollára neuvážené. „Ale beriem to tak, že v reálnej politike je len chvíľku, predtým bol chránená zver. Lebo na prezidenta sa neútočí, ten sa vystavuje a hladká. Môže to byť jeho politická neskúsenosť,“ povedal v predvolebnej diskusii na Tablet.tv Kollár.

Na otázku, prečo napríklad Richarda Sulíka pozývajú na všetky opozičné stretnutia, vrátane posledného novoročného obeda, ale jeho a Igora Matoviča nie, Kollár odpovedal, že nepatrí do liberálneho klubu. „A Richard Sulík k liberálom patrí. Ja s nimi chodiť papať nemusím. Nestretávam sa ani s Dankom, s Kotlebom, ani s Ficom,“ povedal Kollár.

Dodal, že jeho strana prípadných budúcich partnerov neškatuľkuje, ani „nehejtuje“„Keď sa stala vražda Jána a Martiny, my sme netancovali na ich hrobe. My sme to nezneužívali. Robíme si svoju robotu poctivo a nie sme agresívna strana, ktorá by tu vyvolávala hnev a hádky,“ tvrdí.

Aj politický tlak proti Kotlebovcom-ĽS NS sa má podľa Kollára vyvíjať inak, ako šarvátkami na ulici. „S fašizmom sa má bojovať, ale nie týmto psychiatrickým spôsobom. Predstavte si, že by kotlebovci chodili na mítingy PS-Spolu a toto im robili. Viete, čo by to spôsobilo v médiách?,“ pýta sa Kollár.

Viac čítajte tu.