R.FICO: Matovič sám o sebe hovorí, že nie je normálny a má pravdu
PREHRAŤ

R.FICO: Matovič sám o sebe hovorí, že nie je normálny a má pravdu

Smer-SD chce strážiť demokratický a antifašistický charakter Slovenskej republiky, chrániť sociálny štát a reagovať na výzvy novej doby, povedal v TABLET.TV predseda strany Robert Fico.

Bratislava 25. februára (Teraz.sk) – Na rozdiel od minulých volieb opozícia dnes podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nemá žiadneho „gazdu“, ani žiadnu hodnotovú protiváhu dnešnej najsilnejšej vládnej strany. „Nezvádzame súboj s hodnotovou stranou, zvádzame súboj s antisystémom. Igor Matovič sám o sebe hovorí, že nie je normálny a má absolútnu pravdu,“ povedal Fico v diskusii na Tablet.tv.

Ak by Smer-SD a Slovenská národná strana (SNS) nevniesli do predvolebnej diskusie hodnotové témy ako je odmietnutie Istanbulského dohovoru, schválenie 13. dôchodku a zvýšenie detských prídavkov na aktuálnej mimoriadnej schôdzi parlamentu, bola by podľa neho celá debata zo strany opozície postavená len v útokoch na jeho osobu a kriminalizácii koaličných politikov.

„Dnes najviac kriminalizujú Smer najväčší kriminálnici. To predsa nie je možné. A všetci to akceptujú ako hotovú vec,“ vyhlásil expremiér, podľa ktorého médiá používajú iný meter na Smer-SD a iný na opozičné politické strany. „Niekto dáva pani Zsuzsovej peniaze na auto, evidentne sa s ňou stretáva a prvý vykrikuje, že my sme vrahovia a on je dobrý. Hovorím teraz o pánovi Kollárovi,“ povedal Fico na margo dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej vo februári roku 2018.

Verejnosť bola podľa neho v tom čase masívne presviedčaná o tom, že vyšetrovanie bude manipulované a zametené pod koberec. „To neboli žiadne občianske iniciatívy, boli to čisto politické iniciatívy, na ktoré boli ľudia zneužití,“ reagoval Fico na demonštrácie hnutia Za slušné Slovensko.

„Keby mne niekto po vražde tĺkol do hlavy, že za ňu zodpovedá Úrad vlády a Robert Fico, tiež by som ako mladý človek asi išiel na ulicu a kričal, že dosť bolo tejto vlády. Ľudia boli totálne oklamaní. Za všetkými týmito demonštráciami vidím perfektnú organizovanosť, má to čisto politické kontúry a je tam veľké prepojenie na zahraničie. My to hodnotíme takto a nič na tom meniť nebudeme,“ trval na svojom predseda Smeru-SD.

„Demokracia je jediný správny spôsob riadenia spoločnosti, ale nie je bez hraníc. Ľudia musia niesť zodpovednosť za to, keď povedia niečo, čo nie je pravda,“ dodal Robert Fico.

Viac čítajte tu.