DANKO: Ak by Žitňanská trvala na Istanbule, táto vláda vôbec nevznikne
PREHRAŤ

DANKO: Ak by Žitňanská trvala na Istanbule, táto vláda vôbec nevznikne

Zo 400 zákonov schválených v tomto volebnom období SNS predložila desatinu samostatne a ďalšie spolu s koaličnými partnermi. Podľa Andreja Danka bojovala za to, aby ľuďom v ich živote pomohla.

Bratislava 25. februára (Teraz.sk) – Téma Istanbulského dohovoru bola predmetom diskusií koaličných strán už v čase skladania aktuálnej vlády, parlament ho v priebehu volebného obdobia dva krát odmietol a tretí krát sa k nej vrátil na mimoriadnej schôdzi kvôli názoru pani prezidentky Zuzany Čaputovej, že doterajšie dve uznesenia neboli dostačujúce. V diskusii na Tablet.tv to ešte pred definitívnym hlasovaním parlamentu o Istanbulskom dohovore povedal predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko.

„Táto vláda by v roku 2016 nebola vznikla, keby sme pani Žitňanskej pri koaličnom stole jasne nepovedali, že nech zabudne na Istanbul,“ povedal.

Istanbulský dohovor podľa neho obsahuje sporné ustanovenia a používa termíny ako LGBTI-žena. „V rôznych prílohách sekundárne hovorí o rôznych formách výučby, napríklad aby sme učili maloleté deti, že sa môžu rozhodovať o tom, či chcú byť muž alebo žena. A plno iných šialenstiev,“ tvrdí Danko. „Myšlienka chrániť práva žien je dobrá, ja mám k ženám úctu, napokon, dve, pani Lubyovú a pani Matečnú sme nominovali na posty ministeriek, ale tento dokument je hybridom a zavádza pojmy, ktoré sú v rozpore s tým, čo máme v ústave,“ dodal.

Viac čítajte tu.