REMIŠOVÁ: Na pomoc pri dôsledkoch koronakrízy sme našli miliardu
PREHRAŤ

REMIŠOVÁ: Na pomoc pri dôsledkoch koronakrízy sme našli miliardu

Strana Za ľudí presadila podľa V. Remišovej do Programového vyhlásenia vlády všetky svoje protikorupčné opatrenia, vrátane zásadnej reformy justície. Povedala to v TABLET.TV.

Bratislava 22. apríla (Teraz.sk) – Podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) predloží vládnemu kabinetu materiál, podľa ktorého sa na riešenie následkov koronavírusovej krízy podarilo alokovať miliardu eur. Povedala to v diskusii na Tablet.tv.

Pozitívne výsledky podľa nej priniesli aj rokovania s Európskou komisiou, ktorá súhlasila s flexibilnejším využitím eurofondov tak, aby pomohli sanovať koronavírusové škody. „Druhá dobrá správa je, že predkladáme do vlády materiál, podľa ktorého sme na najurgentnejšie opatrenia, teda pomoc živnostníkom, SZČO, firmám, zdravotníkom a na krízové opatrenia, našli miliardu eur,“ povedala Remišová. Tieto prostriedky podľa nej bude možné použiť aj na riešenie výdavkov, ktoré v súvislosti s koronakrízou vznikli doteraz.

Celkové množstvo nezazmluvnených prostriedkov z eurofondov, ktoré by mohli byť využité na riešenie koronakrízy, odhaduje na štyri miliardy. „Máme nejaké nezazmluvnené prostriedky, konkrétne vo výške štyroch miliárd, ale tie musíme nájsť v rezortoch, zobrať a použiť na riešenie koronakrízy. Keď som prišla na úrad, rokovania s ostatnými rezortami o eurofondoch neboli vôbec rozbehnuté,“ konštatovala Remišová. „A musíme mať na to súhlas, bolo treba začať rokovať s Európskou komisiou, aby tieto pravidlá uvoľnila,“ pripomenula.

Viac čítajte tu.