SUJA: Pomoc pri koronakríze je z okolitých štátov najpomalšia u nás
PREHRAŤ

SUJA: Pomoc pri koronakríze je z okolitých štátov najpomalšia u nás

Podľa podpredsedu ĽS NS vládna koalícia už od začiatku robí veci inak, než deklarovala v Programovom vyhlásení. Miroslav Suja to povedal v diskusii na TABLET.TV.

Bratislava 14. mája (Teraz.sk) - Najmä vďaka disciplíne ľudí, ktorí dodržiavajú odporúčania odborníkov, sa na Slovensku podarilo zabrániť väčšiemu rozšíreniu pandémie nového koronavírusu. Podľa podpredsedu strany Kotlebovci ĽS NS Miroslava Suju však hrozia mimoriadne ekonomické následky krízy. "Počul som od niektorých ekonómov, že číslo poklesu by mohlo byť dokonca dvojciferné. A druhá vec, všetky okolité štáty nás už predbehli v objeme aj rýchlosti pomoci, ktorá išla k ľuďom a firmám. Zo všetkých okolitých štátov sme ju mali najmenšiu aj najpomalšiu," vyhlásil Suja v TABLET.TV.

Dodal, že jeho strana aj z tohto dôvodu podporuje v parlamente skrátené legislatívne konania pri vládnych návrhoch zákonov, ktoré majú pomáhať riešiť následky koronakrízy. "Ale stáva sa, že to v skutočnosti nemá nič spoločné s koronou. Napríklad ten špicľovací zákon, ktorý práve Ústavný súd pozastavil," povedal.

Za problém považuje aj to, ak sa vláda snaží legislatívnu zmenu v parlamente presadiť tak, že ju "prilepí" k návrhu iného, vecne nesúvisiaceho zákona. "Pritom sa súčasná vládna koalícia v programovom vyhlásení vlády vyjadrila, že takéto zákony nebude ani predkladať," uviedol Suja.

Viac čítajte tu.