L. JURKEMIK: Ak sa hráčom posledná aféra prepáčila, urobia to znova
PREHRAŤ

L. JURKEMIK: Ak sa hráčom posledná aféra prepáčila, urobia to znova

Na nočný výjazd siedmich slovenských futbalistov na reprezentačnom zraze v Senci má bývalý tréner SR Ladislav Jurkemik svoj názor.

Bratislava 27. októbra (Teraz.sk) – Pred pár dňami rozvírila hladinu pod Tatrami aféra slovenských futbalistov na reprezentačnom zraze. Jej obeťou sa napokon stal tréner Ján Kozák, ktorý len niekoľko hodín po nočnom výjazde sedmičky svojich zverencov na svoj post abdikoval. Ako tento krok vníma bývalý reprezentačný kouč Ladislav Jurkemik, aký trest by hriešnikom naparil on, ale napríklad aj o tom, čo hovorí na angažovanie českého trénera Pavla Hapala na uvoľnený post, sme sa s členom zlatého tímu z ME 1976 v Belehrade rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

O hráčoch, ktorí „nedodržali večierku“ po zápase s Českom v Lige národov a pred nadchádzajúcim prípravným duelom vo Švédsku, sa najskôr polemizovalo. Po pár dňoch však bolo všetko jasné a na svojej poslednej tlačovej konferencii v úlohe reprezentačného trénera ich mená Ján Kozák aj zoficiálnil. Išlo o brankárov Martina Dúbravku s Michalom Šullom, obrancov Milana Škriniara, Norberta Gyömbéra a Ľubomíra Šatku a stredopoliarov Stanislava Lobotku s Vladimírom Weissom ml. „Priznávam, že ma prekvapili všetky mená. Nepoznám tých hráčov síce všetkých osobne, no z tribúny alebo z televízie sa mi každý z nich javil ako rovný chlap. Bohužiaľ, zrejme nepočítali s tým, že v reprezentácii si rovnako ako vo svojich kluboch nemôžu niečo také dovoliť. Je to veľká škoda najmä pre nich samých, poškodili si svoje meno. Tým pádom majú akúsi čiernu bodku na svojej serióznosti, a to s nimi už pôjde stále. Keď niekam budú prestupovať, tak všetkých bude v prvom rade zaujímať, či s takými vecami už skončili. Ono je to tak, že ak má nejaký hráč pôsobiť niekde v zahraničí, tak kluby nezaujímajú len výkony, ale mimoriadne dôležitý je aj jeho charakter,“ rozhovoril sa Ladislav Jurkemik. 

Viac  čítajte tu.