V. KONÍK o Boženíkovi: Pripadá mi ako otrok, ktorého predávajú na trhu
PREHRAŤ

V. KONÍK o Boženíkovi: Pripadá mi ako otrok, ktorého predávajú na trhu

V slovenskom futbale je v posledných dňoch rušno ohľadom reprezentačného útočníka Róberta Boženíka, a tak aj o ňom sme sa v štúdiu TABLET.TV rozprávali so skúseným trénerom Vladimírom Koníkom.

Bratislava 14. decembra (Teraz.sk) - Uplynulý víkend sa skončila jesenná časť našej najvyššej futbalovej súťaže, a tak sme si do televízneho štúdia TABLET.TV pozvali jedného z toho najpovolanejších – trénera Vladimíra Koníka. So skúseným koučom, ktorý sa pred prednedávnom stal kormidelníkom druholigovej Petržalky, sme okrem diania vo Fortuna lige prebrali aj ďalšie aktuálne témy. Azda najviac nás zaujal jeho názor na dianie okolo reprezentačného útočníka Róberta Boženíka, kvôli ktorému vypukla v slovenskom futbale doslova vojna.

Skúsený kouč sa ujal petržalského kormidla dve kolá pred koncom jesennej časti. So svojimi zverencami absolvoval pohárový duel so Sereďou (0:3) a ligové zápasy v Trebišove (0:4) a doma s Bardejovom (0:1). Stihol za ten čas zistiť, kde tím najviac tlačí topánka? „Určite áno. Poviem však pravdu, nerád vstupujem do rozbehnutej súťaže a v minulosti som si dal aj záväzok, že to nikdy neurobím. Bohužiaľ, situácia v Petržalke sa vyvinula tak, že som to zobrať jednoducho musel. Spomínané tri zápasy mi otvorili oči, a tak ako bolo mužstvo nastavené a nejakým spôsobom fungovalo, taký bol aj záver jesennej časti. Aj z toho dôvodu nastanú v kádri zmeny, nejaké sa už aj udiali. Aby som bol presnejší, po jeseni sme sa rozišli s poltuctom hráčov a nejakí sú ešte na hrane. Čo sa týka príchodov, ja osobne som oslovil okolo tridsať hráčov, no v týchto dňoch ešte neviem povedať, koľkí z nich sa v našom klube objavia. Počítam však s tým, že štyria-piati budú určite na začiatku januára sedieť v petržalskej šatni,“ rozhovoril sa Vladimír Koník.

Viac čítajte tu.