HRABKO: Keď A.Kiska odíde z funkcie prezidenta, jeho vplyv bude nulový
PREHRAŤ

HRABKO: Keď A.Kiska odíde z funkcie prezidenta, jeho vplyv bude nulový

Odmietam takéto praktiky. V novinárskej práci podľa môjho názoru nie je nič dôležitejšie ako ochrana zdroja, povedal v súvislosti so zhabaním telefónu novinárky Holzovej publicista J. Hrabko.

Bratislava 19. mája (Teraz.sk) – Politický vplyv a autorita Andreja Kisku po odchode z prezidentskej funkcie podľa publicistu Juraja Hrabka rapídne klesne. „Keď Andrej Kiska odíde z funkcie prezidenta, jeho vplyv bude mizivý, blízky nule. Rozhodne nie taký, aký má dnes,“povedal Hrabko v reakcii na vyhlásenie prezidenta, že nebude opätovne kandidovať, ale pokúsi sa využiť svoju autoritu v politike inou formou.

Dôvera občanov k politikom sa podľa Hrabka často viaže na funkciu, ktorú vykonávajú. Keď Roberta Fica na poste premiéra vystriedal Peter Pellegrini, dôvera k Pellegrinimu výrazne vzrástla, zatiaľ čo k expremiérovi klesla.

„Pre mňa je zaujímavé, ako Andrej Kiska kopíruje Roberta Fica. Robert Fico povedal, že už nebude kandidovať, aj Andrej Kiska povedal, že už nebude. Robert Fico ako prvý povedal, že nikam neodchádza a ostáva v politike. Andrej Kiska povedal to isté. Ale Robert Fico je ešte stále predsedom silnej politickej strany, napriek tomu v prieskumoch verejnej mienky po odchode z funkcie premiéra klesol,“ upozornil Hrabko.

Z možností ako ovplyvňovať politiku po odchode z prezidentskej funkcie vidí Hrabko ako najreálnejšie založenie nadácie a pôsobenie Andreja Kisku prostredníctvom tretieho sektora. „Asi najschodnejšia cesta pre emeritného prezidenta by bolo založiť si nadáciu a odtiaľ vstupovať do verejného diania. Ale jeho vplyv nebude veľký, to si trúfam povedať,“ zopakoval.

Viac čítajte tu.