HRABKO:V tejto konkurencii by mal Fico šancu prezidentské voľby vyhrať
PREHRAŤ

HRABKO:V tejto konkurencii by mal Fico šancu prezidentské voľby vyhrať

Prezident Kiska prirovnanie roku 2018 k roku 1998 nijako nevyargumentoval, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 24. decembra (Teraz.sk) – Pravidlo, podľa ktorého je politik vychádzajúci zo straníckeho prostredia v druhom kole prezidentských volieb znevýhodnený nemusí platiť absolútne a v aktuálnej konkurencii by mal šancu uspieť aj líder Smeru-SD Robert Fico, ktorého v roku 2014 porazil Andrej Kiska. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„V tejto chvíli nemôžem vylúčiť to, že kandidátom Smeru nebude aj Robert Fico. Pretože podmienky sú úplne iné. Dnes keď vidíte tých kandidátov, tak ak by už nepribudol už nikto iný, iba Robert Fico, tak Robert Fico by mal šancu voľby vyhrať,“ odhadol Hrabko. „Počkajme si kým budú oficiálne kandidátky. Ja iba opakujem, nemôžem v tejto chvíli vylúčiť ani to, že bude kandidovať pán Kiska, ani to, že bude kandidovať Robert Fico,“ zhrnul Hrabko.

Pripomenul, že Smer-SD aj pri posledných prezidentských voľbách čakal s oznámením mena svojho kandidáta na poslednú chvíľu. Teoreticky by mohol názor zmeniť aj Miroslav Lajčák, ktorý by podľa prieskumov tiež mal šancu uspieť.

Viac čítajte tu.